2015. augusztus 28. 07:22 - Beanigma

Stop the World!

Változás? No no no!

 

Ki, és miért  írta azt, hogy a változás jó? Hogy nem kell tőle félni? Hogy örüljünk neki? Nem én, remélem! Mert én nem akarok változást! Keresem a visszaállító gombot az életemben. Egy olyat, ami minden valamire való office programban megtalálható. Ismeritek. Olyan kis.. visszafelé mutató nyíl. Egy kattintás, egy lépés. Törölve. Még egy kattintás, még egy visszalépés. És még egy és még egy. Az üres lapig. Értitek? Az üres lapig vissza lehet menni még egy Windows programban is. Akkor az életemben miért nem? Ma reggel miért nem? 

Kérem vissza bebetonozott, rosszacska, unalmaska, tizenkettő egy tucat életemet! De mán jelleggel!

Emlékeztek Dickens könyvére, a Karácsonyi énekre? Abban az előző karácsonyok szelleme vitte vissza  a fösvény uzsorást ( mert  uzsorás nem lehet egy Teréz anya, lássuk be) eddigi élete jellemformáló eseményeihez. Egy kicsit vissza, egy kicsit vissza.. egészen addig, amíg Scrooge meg nem találta magában a jót. Ennek pedig mi más vége lehet, mint boldog?!

Na.. hát valami ilyesmit keresgélek én is. Egy pontot, ameddig vissza kéne mennem, hogy elégedett legyek és nyerjek egy újrakezdést. Egy kattintás: kitörölni egy autóvásárlást. Kattintás: ott maradok a kórházban, és várok. Megvárom amíg.. Újabb kattintás: törölni hogy nem lett jobb az érettségim. Katt: visszavonás, és nem dobok el egy kulcsot a derékig érő gazba.Éjszaka. (jóvanna, hát nő vagyok, hormonokkal, meg sok sok dilivel a fejemben) Katt: nem rohanok bele a Tiszába, hogy szegény nagymamámra a frászt hozzam, és kiérdemeljek két nagy büdös pofont. És katt.. és katt.. és katt..  Talán zigóta koromig. Ott még az volt a legnagyobb problémám, hogy megnövesszem mind a 10 ujjamat, és ezek ne össze-vissza nőjenek, hanem minden végtagra csak 5 jusson, ahogy az illik. 

Azért az fura, hogy első körben csupa negatív dolog jutott eszembe jellemformálás, élethelyzet visszaállítás  okán. Pedig van ott  sok jó is. Lehetséges, hogy pár jó dolgot is érdemes lenne kitörölni, ha már jellemformálás? De a  mai nap, a rossz dolgok törléséről szól. Párat már azzal is töröltem, hogy írtam róla. Csodás az emberi elme. Még az enyém is. :)

Ettől függetlenül is.. és azért, mert ma ma van, és mert így ébredtem.. ezért kérem, hogy: 

" Állítsátok meg a világot! Ki akarok szállni!"

Legalább egy napra. Mára. Lécciiii! 

17 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://beanigma.blog.hu/api/trackback/id/tr367740092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Haladjunk5 2015.08.28. 11:22:46

...és a másik oldal? A kellemesnek ítélt dolgok? Olvastam valahol a tízezer dologról. Az elképzelés szerint ennyi fér be egy ember látóterébe egy időben. Ez a tízezer dolog határozza meg, hogy kik is vagyunk. Személyiség? :) Szóval, ha ez a tízezer betelik munkával, morgolódással, pénzzel, autóval, ruhával, sminkkel ... akkor más dolgok nem kerülhetnének látóterünkbe.Ha nem lenne változás .... nem lenne őszi szél, akkor ez a tízezer dolog állandóvá tenné állapotunkat. Enyém is nehezen viseli. :)

Beanigma 2015.08.28. 12:44:41

A másik oldal egy másik pillanat. Én is hallottam a tízezer dologról. Ennek a tízezernek nagyobb része ami nem autó, nem smink és nem morgolódás. Ide is csak négy dolog fért. a többi kilencezer-kilencszázkilnecvenhatot majd csak ezután fogom kifejteni. Ezek a szösszenetek csak egypercesek, mint Örkényé. (bocsátassék meg a merész párhuzam kettőnk között) A rossz hírem, hogy nagyon nagyon sok időbe telik, míg a végére érek. De igyekszem, még ebben az életünkben sorra venni mindet. :)

Haladjunk5 2015.08.28. 13:01:02

@Beanigma: A tízezerhez tartozik a szomszéd, a lépcsőház, a hó, a szél, a barátnő, a főnök, a vállalkozás, a mekdonaldsz.... Tudatos döntés. Beveszem a tízezerbe vagy sem. Úgy gondolom a Rendező megáldott azzal az öntisztuló tehetséggel, hogy a nem választók is tisztulnak. Szerintem ez a változás. Kígyóbőr. ...és még egy ...szintben ide illik. Az élet halad. Iránya van. Van aki Vele tart, van aki egyéni czifrákat tesz bele. Első halad, másikat vonszolja (helyre teszi, mert ereje végtelen) .... az eredmény ugyanaz.

Haladjunk5 2015.08.28. 13:04:17

Szerkesztés lehetőségét nem találom. Így értem : Úgy gondolom a Rendező mindenkit megáldott ..... ( csak egy szó maradt ki .... köszönöm Revolver :) )

Beanigma 2015.08.28. 15:41:00

Tehát: ha akarom, ha nem. Akarom. Nincs értelme nem akarni.

Haladjunk5 2015.08.28. 16:09:56

Olvastam valahol, hogy azt amit minden ember keres legjobban a légzés szünetek jellemzik. Sem be, sem ki ... pillanatnyi jelenleg. Közte a sem be sem ki állapot. Ennek nyújtása a Nirvana. Persze (valószínűleg téves értelmezésem szerint) nem azt jelenti, hogy 5 perc légés nélkül maga a Nirvana. :)

NapÉsHold 2015.08.30. 23:47:22

@Beanigma: néha, ki lehet ám szállni, egy kicsit. Az állandó körtáncban, minden ember el szokott fáradni. " Kell egy kis áramszünet, időnként mindenkinek ". Csend, töltődés, befelé figyelés ;)

Beanigma 2015.08.31. 06:29:59

@Haladjunk5: Fejlett képzelőerőm ellenére sem tudom ezt elképzelni, pedig még gyakoroltam is. A "semmi" és a "valami" elemzése okán pedig Besenyő Pista bácsi örökérvényü metakommunikációs tétele jut eszembe, hogyaszonygya: " A semmi az nem van, hanem nincs. " :)
Én ennek ellenére szorgalmasan keresem a pillanatot. Mert ahogy mindketten írtuk, csak a pillanat van. Vagy nincs?

Beanigma 2015.08.31. 06:36:52

@NapÉsHold: Ezzel telt a hétvégém. Ezzel is. :) Fura mód, pont a Holdat bámultam közben. Óriáshold volt a hétvégén. Nem bírtam levenni róla a szemem.

NapÉsHold 2015.08.31. 21:19:13

@Beanigma: Biztosan jöttek közben jó ötletek ;)

Beanigma 2015.09.01. 10:05:36

@NapÉsHold: Nem. Az ötletek nem így jönnek.

Haladjunk5 2015.09.01. 19:38:22

Hogy jönnek az ötletek?

Beanigma 2015.09.01. 20:46:57

Ez egy nagyon jó kérdés. Tulajdonképpen fogalmam sincs. A lényeg az, szerintem, és ahogy én magamon észreveszem/vettem, hogy nem kell akarni. És ha nem akarom, ha csak hagyom, hogy a gondolatok beszélgessenek a fejemben lévő pillangókkal, akkor egyszer csak elkezdem (én, vagy valaki, aki tud bennem, rajtam keresztül írni) megfogalmazni a mondatokat. De megállíthatatlanul. Jó esetben le tudom írni rögtön. Tulajdonképpen, mintha diktálná valaki. De nem.. nem akarok belemagyarázni semmi hihetetlent. Másoknak hihetetlen dolgot. Hát ennyi.. semmi extra, végülis.

NapÉsHold 2015.09.01. 21:00:26

@Beanigma: Intuíció, megérzések, belső hang, ezt erősíti fel a telehold.

Haladjunk5 2015.09.01. 21:54:41

@Beanigma Jól hangzik. :) ... de ez olyan esetleges. Biztosan létezik rá módszer.
:)

Beanigma 2015.09.02. 07:36:37

Biztosan létezik. :) Azt hiszem Rejtő Jenő mondta, hogy a legjobb múzsa a határidő. :) Nos.. nekem nincs határidőm. Nem vagyok profi. Ebben sem. Egyelőre maradok esetleges. Talán bámulom majd a holdat. Vagy a napot. Ha pedig ez sem segít, akkor nem írok. Ennyi. :)
süti beállítások módosítása