2015. szeptember 14. 12:04 - Beanigma

Nőnek lenni nehéz 04.

...főleg reggel.

Meg sem kérdezem - úgyis tudom -,  kezdődött már úgy a napotok, hogy fogmosás után gyanútlanul belenéztetek a tükörbe és.. az ördög öreganyjának az ük nagymamája nézett vissza rátok. Rádöbbentetek, nem hogy 8 óra intenzív alvás (mondom: alvás!) nem elég ahhoz,  hogy emberi formátok legyen, de még száz éjszaka sem. Ilyen szerencsés  csak Csipkerózsika lehetett, de neki ugye volt az az afférja a gonosz nagynénivel, akit a méltóságos szülei elfelejtettek meghívni babalátogatóba. A tántikák amúgy is nagyon érzékeny fajta, hát még ha kimaradnak valami szaftos buliból, mint például egy királyi keresztelő. A mese végét persze mindenki ismeri. Full happy lett: a 118 éves Csipkerózsika néninek, lett egy 20 éves forma, deli (vagy Dali?)  királyfi vőlegénye, akit nem tántorított el a nagy korkülönbség sem. ( Még hogy ezek nem modern mesék.. :) ) 

Sajnos az is csak a mesékben létezik, hogy a csúnya lányból szép lesz, a rút kiskacsából hattyú. Legtöbbünk nem rendelkezik egy valamire való tündérkeresztanyával sem. Ennek folyamodványaként vannak reggelek, amikor csúnyának mutat bennünket a tükör. Jaa.. mert varázstükrünk sincs ami megmondja mi szükségeltetik ahhoz, hogy mi legyünk a legszebbek. És hogy másik mesére is utaljak: mázli is, hogy nincs ilyenünk, mert lemenne a nap, mire felsorolná, hogy kik szebbek, mint mi.  :)  

A közel leélt 100 évemben (ami közben sajnos nem tudtam rendesen kialudni sem magam), rájöttem a saját "szépségem" titkára: hajat kell mosni. A víz csodákra képes.:)

A másik fontos dolog, hogy ne nézzek tükörbe. Mert minek is?

Aki szép az reggel is szép.. (by Charlie).

Uff  

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://beanigma.blog.hu/api/trackback/id/tr537786964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Haladjunk5 2015.09.14. 15:46:34

Pár esetben láttam, ahogy csúnya lányból szép nő lett, ahogy néhányszor azt is, hogy a szépből csúnya. (Persze minden nő szép.) A keresztanyjukat nem ismertem. Gyanítom más itt a lényeges "összetevő". : )

Beanigma 2015.09.14. 15:53:47

@Haladjunk5: A szépségünk, vagy csúnyaságunk titka is bennünk van. Nőben, férfiban. Amiről én írtam, az csak.. valami, amit mi nők - bizonyos napokon - fontosnak látunk. De ami fontos, nem tükörben tükröződik. A titok nem látható.
süti beállítások módosítása