2017. december 22. 14:53 - Beanigma

Murphy aztán tényleg tudja!

Ami elromolhat..

... az baromira el is romlik. De miért éppen karácsony előtt? Hm? Mert ez nincs megírva sehol. Volt olyan karácsonyunk, amikor 24-én rohantunk tv-t venni, mert előző nap tért örök nyugalomra szeretett Grundig készülékünk. Előbb csak hitetlenül, utána mérgesen és teljesen hiába nyomogattuk a távirányító gombjait,  majd az elkeseredettségtől a kétségbe esésig jutottunk. Nem meglepően végül arra, hogy tetszik, nem tetszik, vennünk kell egy újat.

Pár napja a számítógépem sértődött meg valamin, és nem volt hajlandó bootolni. Szóval nem indul el, nem csinál semmit... csak szomorúan csipog párat, erőlködik, aztán marad minden a régiben. Mondanom sem kell, hogy azonnal kétségbeestem. Az üzleti élet, a tőzsdei árfolyamok, a fontos leveleim és excell táblázataim.. mind oda vannak, hogy a fészbukos csacsogásokról már ne is beszéljek. Elképzeltem, ahogy a barátaim kétségbeesetten keresnek és nem találnak, aztán két nap alatt el is felejtenek. :( Tudjátok.. aki nincs a fészbukon, az nincs is. Nix, elmúlt, finíto. Persze nyugtatgattam/tom magam azzal, hogy valami szoftver hiba és a gépnek tulajdonképpen semmi baja. Sőőőt.. mások is azzal vigasztaltak, hogy ne parázzak már, hiszen a gép nem felrobbant, csak nem működik rendesen, de valószínűleg javítható. Valószínűleg. Hmm.. ez a mondat csak részben nyugtatott meg. A valószínűleg megjavítható dolgokkal már tele van a padlás. Vagyis a lakás és a lépcsőház. (lásd: gázkonvektor) Nade.. legendásan pozitívan állok a dolgokhoz, ezért még mindig bízom benne, hogy ez a szoftverdolog viszonylag békésen megoldható lesz!

Szoftverek.. emberek.. kapcsolatok.. ezen kicsit elgondolkodtam. Lehetséges, hogy nyakatekert analógia, de a kapcsolatok is szoftverek. Az emberek pedig hardverek. Van pár szoftveres kapcsolatom, aminek a hardverjei a büdös életben nem fognak találkozni egymással. Kicsit elszomorító a tény, hogy évtizedek is eltelhetnek úgy egy remekül működő programban, hogy párhuzamosan futnak egymás mellett a találkozás legkisebb reménye nélkül is. Hiába a kompatibilitás.. ha az a fránya tűzfal vagy talán a rendszer amiben futnak, nem támogatja a működésüket.

Békéljünk meg a remek szoftverünkkel és ne akarjunk többet vagy elégedetlenkedjünk (ami egyébként teljesen emberi lenne), hisztizzünk, tervezzünk és persze csalódjunk, mert rájövünk, hogy ez a program sem tökéletes. (ahogy mi sem )

Persze alkalmazhatjuk a szokásos számítógépes trükköt: kilépünk-belépünk, hátha megjavul. És van hogy tényleg. De legtöbbször egy nagy lópikulát javul meg. Marad a próbálkozás, ki-be lépkedés, vita azon, hogy ki egyáltalán a rendszergazda, esetleg új program telepítése.. Az sem árt ha egy programozónyelvet beszélnek.  És persze a butuska remény, hogy egyszer csak úúúgy magától megjavul, és egy reggel arra ébredünk, hogy bekapcsoljuk és működik.

Milyen kár, hogy ennyire naiv már nem vagyok. Hogy a fene enné meg! :)

 

Uff

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://beanigma.blog.hu/api/trackback/id/tr413518471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása