2020. szeptember 14. 20:15 - Beanigma

Epic..

Szeretem az "epic" zenéket.. Már csak azért is, mert epic filmeket vágnak be alá. Vagy fölé. Mindegy. Szóval naaaagy... hősi zene: romantikus vagy harcostrollosszörnyestörpéssárkányos, mindenki mindenkit megöl és kész! Számtalan filmet néztem meg már az ilyen videók miatt.  Most is egészen véletlenül találtam rá egy klipre. Dobok, vonósok és kellemes női hang, több szólamban is. Na és a lényeg, az alatta futó valódi vagy animációs ősi-hősi eposz. Egy kellemes, uzsonna utánra tervezett teljes népírtás vagy valami nyálasan csöpögős izé a téma általában. 

Már az első kép sejtetni engedte, hogy itt aztán lesz akkora öldöklés és/vagy akkora romantika, hogy a fal adja a másikat: Hatalmas, szinte az eon korból származó, hegyoldalból kifaragott építmények. Palota a felhők fölé tornyosulva. Tuti epic helyszín. Szóval ősi, gazdag város. Mindenből bazi nagy van nekik. Szobrok, miegymás. A következő helyszín egy puccos csarnok óriási oszlopokkal. Nna.. mondom magamban.. itt is alpinistákkal kell ablakot pucoltatni, mert ilyen nagy hokedlije  nincs a takarítónőnek. A szőnyeg  aranyból.. Hatalmas oroszlán szobrok mindenhol és rengeteg boldog ember.  Biztosan most adják át az idei Oscar díjat, ezért ez a nagy flanc. De amikor elkezdik szórni  vagy inkább dobálni marokszám a rizst, leesett, hogy ez tuti egy esküvő lesz. Igaz, nálunk nem divat az ilyesmi, hogy tíz kiló rizzsel dobjuk ki a szemét a házasulandóknak, deháát.. ahány ház, annyi szokás. A szaporulat reményében minden megengedett. Itten pedig királyi esküvő lesz, az rögtön látszik. Például onnan is, hogy a terem végében pont van egy király. Egy oroszlán király. Na nem azért, mert ő maga állat, hanem mert egy bazi nagy repülő oroszlán van a trónja felett. Amúgy  tök lazán ül a székében, iszogat,  beszélget a slepjével és tervezi a görög-perzsa háborút. Szigorúan Kr.e. 

Másik kép: rózsszírmokon lépkedő gyönyörű nő. Igen..  pár másodperc alatt az arany szőnyegre ráhánytak egy vagon rózsaszirmot, amire őrült módon dobálják marokszám a jázminrizst. A lány talpig aranyban, mezítláb, fülig érő szájjal lépked. Úgy látszik neki szóltak,  hogy most lesz az esküvője, csak még nem találja a vőlegényt, mert ugyan minden fehér turbános férfira rámosolyog, de mindről kiderül, hogy nem a jövendőbelije. Ez  nem töri le szépséget, mendegél előre vigyorogva. Ennyi arany nyaklánccal a nyakamon, fülemben, bokámon, csuklómon én is teli szájjal mosolyognék, de azon is el kezdenék aggódni, hogy ki a frászkarikához kell mégis férjhez mennem?! 

A trón felé menet lassan  beflessel neki, hogy a királynak, Xerxésznek mutatták be valamelyik este, miután a többi feleségjelölttel együtt egy hétig rózsaolajban fürösztötték az egész háremet, hogy  a  király választhasson közülük, ezért úgy dönt, meg sem áll a terem végéig. Ebben a pillanatban királyfinak eszébe jutott, hogyaszonygya: jééé.. nekem ma van az esküvőm. Felpattan, és nagy örömében, hogy jövendőbelije nem egy bányarém, mindenki szeme láttára megkoronázza. Stipi-stopi, enyém a nő! 

A következő snittben van némi utalás rá, hogy tisztességesen el is hálják a nászt, és ez ellen  - láthatóan - egyiküknek sincs kifogása. Nekem sem lenne ha az oltárnál egy 190 centi magas félisten várna, olajosan bronzbarna kigyúrt testtel, világító kék szemmel és vakítóan fehér mosolyjal. Az, hogy a perzsa királyhoz megyek hozzá, aprócska hab lenne  ezen a nagyon finomnak látszó tortán. 

Na de.. 

Láthatóan a legjobb királyi családban is lehetnek összezördülések, mivel a következő képben az asszonyka talpig esőtől  elázva bandukol a már egyáltalán nem arany és nem rózsaszírmokkal hintett folyosón, egyenesen hites ura, a király elé. Közös háztartásban élő emberek között azért ez nem olyan nagy cucc, de itten.. a perzsáknál az a szokás, hogy az asszony csak hívásra jöhet. Még akkor is ha királyné az illető. Ezt persze a házasság előtti tanácsadáson elfelejtették közölni a kis hölgyel, mert minden rászegeződő haragos tekintet ellenére is ráteszi vízes lábait a királyi lépcsőre, hogy valami könyörgésfélét rebegjen, amit a jelenlévő hímsoviniszta férfiak láthatóan rossz néven vesznek. Oly annyira, hogy a nagy kiabálásban és fölháborodásban szegény asszonyt egyikük le akarja kaszabolni. Nem kell ám megijedni, nem történik semmi véresen végzetes, mert bár a törvény az törvény, ám egy szerelmes férfi mégsem hagyhatja, hogy asszonyát a lábai előtt öljék le, mint egy malacot, ezért puszta kézzel állítja meg az éppen lesúlytó pengét. Woow! Éljen a király!

Szerelmes pillantások... majd egy: mindenki nyugodjon le a picsába..  pillantás, és ezzel szent is a béke. Egyelőre. A következő apró... háztartási balesetig. Királyéknál így megy. :)

 

UFF

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://beanigma.blog.hu/api/trackback/id/tr516200936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása